Meer informatie over ons...

Mijn vrouw en ik (Beeckman Gerda en Graulus François) zijn in 1978 gestart met het fokken van Airedales Terriërs. De kennelnaam, Van ‘t Asbroek, is genoemd naar het aanpalend gehucht ‘t Asbroek (Zoutleeuw bij St.Truiden).
Sedert enkele jaren ben ik erkend FCI keurmeester voor o.a. de Airedale Terriërs en ik ben eveneens hoofdinstructeur gehoorzaamheid bij HZL (Hondenschool Zuid-Limburg) te Nieuwerkerken. Samen zijn we lid van de Belgische, Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse Terriër (of Airedale Terriër) club. Wij zijn ELITE FOKKER van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus België en Top Breeder Pedigree in ‘92, ‘93, ‘94, ‘96, ‘97, ‘98 en 2001.

logo

Alle begin is moeilijk. Zo was het ook met onze fokkerij en onze tentoonstellingsresultaten. Kentering in de zaak kwam bij de aankoop van de Nederlandse teef: LADY KIM PRETENDER. Zij is de stammoeder van onze succeshonden. Zij werd geboren in 1986 en stamde uit een Duits-Engelse combinatie (Cocas Cosmos met Triple Sec van de Burg Ludwigstein).

De successen begonnen zich langzaam op te stapelen en in 1991 werd ze Internationaal Kampioen. In 1988 besloten we met haar een nestje te fokken. Als dekreu, werd na overleg, POLLUX II VAN DE SCHONENBERGEN gekozen. Meteen een schot in de roos. Uit deze combinatie hielden we 2 nakomelingen nl. Miss Melody van ‘t Asbroek en Mister Murphy van ‘t Asbroek, die het beiden brachten tot Multi Champion. Miss Melody werd onze 1e World Winner en BOB in 1991 in Dortmund (Duitsland). Mister Murphy had zijn thuis gevonden bij onze vrienden de familie Gilen Ludo. Zij doen ook niets liever dan samen met ons en onze Airedales showen. Murphy is de vader van heel wat nakomelingen in binnen- en buitenland.

 

Gezien het succes van deze combinatie werd ze het jaar nadien herhaald. Weer werd een reutje en een teefje gekozen. Nobody van ‘t Asbroek kwam bij Brone Johan terecht. Johan was ook geïnteresseerd in een goede hond om samen met ons deel te nemen aan tentoonstellingen. Nobody groeide uit tot een prachtige reu. Hij werd ook Multi Champion en in 1995 behaalde hij de titel van World Champion en BOB te Brussel (België). Zijn nestzuster Nanouska van ‘t Asbroek vond op de leeftijd van 1 jaar haar thuis in de Oakrun kennel in Ontario (Canada). Zij werd Canadees kampioen in 1991 en Top Terriër in Canada in 1992.

En de fokkerij ging verder met de zoons, dochters en kleinkinderen van Lady Kim Pretender.
Achteraf kregen we nog bijstand en hulp van de familie Baens Luc voor het bijhouden van reuen, teven en puppies. Multi Champions Uncurbed en Sexy-Girl krijgen bij hun de nodige aandacht en verzorging.